Въпроси и Отговори

Какво е Колаген с хиалуронова киселина?

Колагенът с Хиалуронова киселина, е естествен източник на лесно усвояем колагенов протеин, който осигурява всички необходими елементи, от които човешкото тяло се нуждае, за да има здрави коса, кожа, нокти и стави. Специалната комбинация от колаген и други вещества прави възможно протеинът да бъде бионаличен, което допринася за лесното му усвояване и  бързото формиране на нова тъкан в тялото. От векове е известно, че човешкото тяло се нуждае от колаген, за да остане по-дълго време младо. Колагенът с хиалуронова киселина е разработен като хранителна добавка за по-добро усвояване и по-добри резултати.

Какво съдържа Колагенът с хиалуронова киселина?

Ключовата съставка е колагенът. Витамини от групата В, витамин С, мед и цинк също влизат в съставките на продукта.

Колко калории съдържа една дневна доза от колаген Натура Вита?

Приблизително 18Kcal/20ml, което се дължи на подсладителя Стевия. Тя има ниска калоричност за разлика от захарта и другите подсладители.

Какво представлява колагенът?

Колагенът е протеин, който е основен градивен елемент на кожата. Той съставлява и повече от 25% от всички протеини в човешкото тяло. Притежава уникалното свойство да задържа влагата в кожата, което допринася за нейната здравина и еластичност. 75% от съдържанието на кожата е колаген. Но с течение на времето и заради излагането на слънце тялото ни започва да губи колаген. Като резултат от това горните слоеве на кожата стават по-груби, изсушава се, еластичноостта се губи и се появяват бръчки.

Какво се случва с човешкия организъм с напредване на възрастта?

Скоростта на обновяване на клетките започва да намалява, понижава се и способността на тялото да произвежда хиалуронова киселина и колаген, които да помагат на тялото да задържа влага. В следствие на това кожата става по-суха, по-малко еластична, появяват се фини линии и бръчки. Липсата на колаген дава отражение и върху структурата на косата, тя става по тънка, ноктите стават чупливи, а ставите губят своята гъвкавост. Тютюнопушенето, прекомерното излагане на слънце и замърсяването на въздуха също оказват влияние върху преждевременното стареене.

Намалява ли производството на колаген с напредването на възрастта?

Да. Когато производството на колаген в тялото намалява, кожата губи елстичност и признаците на стареене стават по-видими. Колагенът е основен протеин в съединителната тъкан, който предпазва от появата на фини линии и бръчки и поддържа ставите гъвкави. На възраст между 20 и 30 години, производството на колаген намалява с бързо темпо. След 60 годишна възраст синтеза на колаген в човешкото тяло намалява с повече от 35%. Това води до гореспоменатите проблеми.

Каква е разликата между Колаген с хиалуронова киселина и останалите колагенови продукти на пазара?

Колагенът с хиалуронова киселина е уникална формула с хидролизиран колаген, комбиниран със съставки, които засилват неговото действие и спомагат за по-доброто усвояване от тялото.

Мога ли да приемам Колаген Натура Вита заедно с други хранителни добавки?

Да. Няма противопоказания за използването на Колаген Натура Вита едновременно с други хранителни добавки.

Каква е препоръчителната дневна доза?

Дневната доза е от 10мл до 20мл, указана на етикета на продукта.

Кой може да използва Колаген Натура Вита?

Продуктът не е подходящ за деца и жени по време на бременност и кърмене.

Кога не трябва да се използва Колаген Натура Вита?

Въпреки че няма данни за риск при приема на Колаген Натура Вита по време на бременност и кърмене, но поради липса на подробни изследвания е препоръчително да не се приема през тези периоди.

Колко дълго мога да приемам Колаген натура Вита?

Човешкото тяло има постоянна нужда от колаген, но количеството е различно. По тази причина времето, което всеки трябва да приема добавката се различава.

Съдържа ли Колаген Натура Вита лактоза, глутен или захар?

Не съдържа никое от изброените вещества.

Какво ще ме посъветвате, за да засиля ефекта на Колаген с хиалуронова киселина?

Спазване на балансиран хранителен режим, тренировъчна програма 2-3 пъти седмично и избягването на злоупотреба с тютюнопушене и алкохол спомагат за по-добри резултати.